Bienvenidos/ Welcome

SDaLuz_medaillonomos Renate (sobreviviente de cáncer de seno) y Patricia (Psicóloga de la Salud/Psicooncóloga). Dispuestas a servirte, a responder a tus inquietudes y dudas sobre todo lo referente a éste proceso que atraviesas. Sólo tienes que enviar tus preguntas o comentarios a éste Blog, en Instagram, Twitter o en nuestra página en Facebook Da Luz y Fe.

 

We are Renate (breast cancer survivor) and Patricia (Health Psychologist/Psycho-oncologist). Here and ready to serve you, to respond your concerns and doubts, especially regarding this process you go through. The only thing you have to do is to send us your questions or comments to this Blog, Instagram or our Facebook page ‘Da Luz y Fe’.
 

 

 

 

8 comentarios en “Bienvenidos/ Welcome

  1. Hallo Renate, ik heb vanochtend van jouw vriendin Claudia het hartkussentje gekregen. Ik vind het zo ontzettend lief hoe ze met me meeleeft. Ik kreeg ook jouw blog door en ik heb huilend jouw stukje over de diagnose zitten lezen. Precies zoals ik het zojuist heb meegemaakt. Dezelfde gevoelens en angsten! Wat een mooi initiatief deze stichting en wat een fijne blog schrijf je. Het is allemaal zo herkenbaar. Op 1 maart is er bij mij borstkanker geconstateerd en helaas zijn er wel uitzaaiingen naar de lymfeklier. Verder is mijn lichaam schoon dus ik begrijp hoe blij je kan zijn met het nieuws dat je verder geen uitzaaiingen hebt. Dat was voor mij gewoon een klein feestje. Ik ben net gestart met de chemokuur. Voor mij is het de eerste drie maanden één keer in de drie weken. Daarna drie maanden lang iedere week een behandeling. Daarna een operatie en bestraling. Is dus een behoorlijk traject. Maar we blijven positief en gaan voor genezen. Ik blijf je blog in ieder geval volgen!

    x Sylvia

    Me gusta

    1. Hi Sylvia! Fantastisch van Claudia hè? En fijn dat ik mee mag helpen je te steunen! Goed te horen dat mijn blog-verhaaltjes je helpen. Je bent niet alleen, echt niet… Het is een lang, zwaar en vermoeiend proces; fysiek en mentaal. Maar blijf positief! Naar mijn mening het beste medicijn! Je zult zien dat iedereen om je heen je veel zal steunen, ondanks dat ze zichzelf nutteloos voelen. Ik was hier heel dankbaar voor. Ik had ook elke 3 weken een chemo-kuur, de zogeheten TAC, 6 keer. Daarna gevolgd door een aantal operaties. Vreselijk die chemo’s, maar eerlijk gezegd, ik ging er dansend heen, want ik kon er weer 1 afstrepen! Sylvia, ik wens je veel sterkte, kracht, geduld, vertrouwen, liefde en positiviteit! Tuurlijk ga je dit gevecht winnen!

      Me gusta

  2. Hi Renate,
    Ik kreeg je blog door van ons beider vriendin Cealesta. Afgelopen vrijdag is bij mijn moeder 1 borst verwijderd en nu wachten we vol spanning op de uitslag van de poortwachtersklier en het tumorbiopt, om te horen of er sprake is van uitzaaingen of erfelijkheid. Wat goed dat je alles van je afschrijft! Ik begreep van C. dat je inmiddels bent verhuisd dus begrijpelijkerwijs te druk bent om te bloggen, maar kijk er naar uit meer van je te lezen. Veel succes met je strijd en hulp aan andere patiënten, hartelijke groet, Els

    Me gusta

    1. Hi Els! Dank voor je bericht, dit geeft me wel weer extra stimulans door te gaan met mijn blog! Deze staat inderdaad een beetje op een laag pitje, maar ik ben beetje bij beetje weer alles aan het oppakken.
      Ik wens je moeder, maar ook zeker de familie, enorm veel kracht, liefde en geduld. Want dat hebben jullie nodig. Ik hoop dat de uitslag de meest positieve zal zijn in deze. En Els, mocht je nog vragen hebben over wat dan ook, aarzel niet contact met me op te nemen. Ik ben geen dokter, maar spreek uit ervaring en met mijn hart! Is jouw moeder overigens in het bezit van zo’n harten kussentje? Ik hoor graag van je.

      Me gusta

      1. Hi Renate,

        Dank voor je reactie. Nee, mijn moeder heeft nog geen harten kussentje. Kan ik dat in NL ergens voor haar bestellen? Ze hersteld wonderbaarlijk snel van de operatie, ik heb vandaag voor het eerst de wond gezien en voor zover je deze ‘mooi’ kunt noemen viel het mij erg mee. Zag er nml. wel tegenop. Ze heeft er, mede gezien haar leeftijd van 80 jaar, voor gekozen geen reconstructie te laten doen en gaat straks voor het betere opvulwerk. Ging het herstel bij jou ook zo voorspoedig?
        Tot mails, Els

        Me gusta

      2. Goedemorgen Els. Wat jammer te horen dat je moeder geen kussentje heeft. Helaas maak ik ze (nog) niet in NL. Er worden wel al kussentjes weggegeven in ziekenhuizen in NL, maar helaas niet genoeg. Mijn idee is om zoveel mogelijk mensen die kussentjes te laten maken, wie dan ook, waar dan ook. Denk bijvoorbeeld aan een bejaardentehuis of een naaiclubje. Het patroon is niet moeilijk en er zijn altijd mensen die nog een gezellig roze stofje hebben liggen.
        Het zou wel fijn zijn voor je moeder om nu al steun te hebben van zo’n kussentje… Je kunt er eventueel wel een kopen bijvoorbeeld bij http://www.mooihoofd.nl.
        Fijn te horen dat ze zo snel herstelt. Oneerlijk dat je moeder dit (nog) mee moet maken, maar ik begrijp dat ze heel sterk is. Ik had een dubbele mastectomie inclusief reconstructie. De eerste dagen was erg lastig, ik had het gevoel alsof er een olifant op me zat! Opkomen vanuit mijn bed, aankleden en tillen was ook erg lastig in het begin. Maar je merkt dat je elke dag beter gaat. En nog mooier, alle pijn vergeet je… Nogmaals veel sterkte!

        Me gusta

Deja un comentario